Skip to content

Adevarul.es : Scriitori români, invitaţi de onoare la “Cafeneaua Literară” din Madrid

mayo 3, 2010

Horia Barna, Ştefan Mitroi, Dan Caragea şi Fabianni Belemuski (de la stânga la dreapta) au discutat despre cultura română

Cunoscuţii scriitori Dan Caragea şi Ştefan Mitroi au participat la “Cafeneaua Literară”, organizată de Espacio Niram din Madrid și revista Niram Art.

Pentru prima dată în Madrid a avut loc, în seara aceasta, o întâlnire între cultura română, spaniolă şi portugheză. La evenimentul intitulat “Inter-cultura: Puterea cuvântului” au luat parte în calitate de invitaţi speciali scriitorii români Dan Caragea şi Ştefan Mitroi.

La întâlnire au participat directorul Instititului Român din Madrid, Horia Barna, directorul Niram Art, Fabianni Belemuski şi criticul de artă spaniol Begonia Caballero. Evenimentul face parte din “Cafeneaua Literară”, activitate organizată periodic de Espacio Niram (bar lounge cu galerie de artă) şi revista Niram Art.
Dan Caragea trăieşte în Portugalia şi este considerat de presa locală cel mai importantant lusitanist, traducător, scriitor şi critic de artă român. Dan Caragea este specialist în lingvistică computaţională.

El este autorul mai multor manuale de învăţare a limbii portugheze şi a tradus opere de Jose Luandino Vieira în limba română, poezii de Mihai Eminescu şi  romanul “Groapa” de Stefan Mitroi, în portugheză. De asemenea, este creatorul  variantei spaniole şi portugheze a programului Tropes pentru analiză semantică a conţinutului textual.

Stefan Mitroi a publicat numeroase cărţi de poezie, nuvele, romane şi piese de teatru. El a primit în 2006 premiul pentru cea mai bună piesă de teatru a anului, acordat de Clubul Dramaturgilor din cadul Uniunii Scriitorilor din România. În 2008, a câştigat Concursul naţional de Teatru infantil, cu piesa “Povestea copilului care a salvat poveştile”.

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: